wc tartály javítás,
csere, szerelés

Kovács Dávid

06/20-502-3711

Öblítés fajtái

A tartályos öblítő rendszerek lényege, hogy kieresztő alkatrésszel működnek, mely esetében egy gumimembrán zárja el a víz útját a szelepágyra ülve.

A membrán működési elve az, hogy a felette lévő vízoszlop rászorítja azt a szelepágyra, így fejtve ki záró hatást. A nyitott állapotért pedig a szerelvényúszó gondoskodik.

A WC tartály feltöltéséért pedig az úszószelep felelős, melynek lényege, hogy egy bizonyos vízmagasság elérésekor elzárja a vízutánpótlásért felelős szelepet.

A feltöltő szerelvény lehet közvetlen működésű hagyományos szelep, amelyben a szeleptányér közvetlen a kis lyukkal ellátott szelepekre szorul, vagy lehet hidraulikus szervo rendszerű membránszelep, amelyben a vizet a membrán két oldalán lévő nyomás különbség zárja el.

Nyomással működő öblítők

A nyomásos öblítők kevésbé helyigényesek, de 32-es átmérőjű csövön át kell, csatlakozzanak a vízvezetékhez (akkor is, ha az öblítő csatlakozómenete csak 20-as névleges átmérőjű), és jelentős túlnyomást igényelnek.

A nyomásos öblítőket falra szerelhető vagy vakolat alatti kivitelben is gyártják. A rosszul beállított nyomásos öblítő berendezés nyomáscsökkenést okoz a vízvezetékben és túlságosan hangos.

Minden öblítő elé, legyen az tartályos vagy nyomásos, a vízvezeték csatlakozásához áteresztő szelepet kell elhelyezni (pl.: sarokszelepet).

Leave a reply

Kovács Tamás wc tartály szerelőKovács Dávid vízvezeték és vízkészülék szerelő vagyok.

Kifejezetten Wc tartályok szerelésére specializálódtam. Több mint 10 éves szakmai tapasztalat birtokában hoztam létre ezt a weboldalt, hogy segítséget nyújtsak a leggyakoribb wc tartályokkal kapcsolatos szakmai kérdésekben, illetve segítsem a megfelelő öblítőtartály kiválasztásában.
Tekintse meg oldalamat, amennyiben bármilyen a wc tartályokkal kapcsolatos kérdése van keressen bizalommal.

wc tartály csere, javítás és szerelő telefonszáma