wc tartály javítás,
csere, szerelés

Kovács Dávid

06/20-502-3711

Wc tartály javítás, szerelés

Tudta azt, hogy az esetek jelentős részében javítható a wc tartály?

Egyáltalán nem biztos, hogy minden esetben egyből cserélni kell a WC tartályát, ha hibásan működik!
A legtöbb gyártó ma már biztosít javítókészletet az általa gyártott tartályokhoz. Ha a WC tartály javítás várható költsége olcsóbb mint az új tartály felszerelése, akkor mindenképp érdemes a javítást választani, mert ezzel költségeket spórolhatunk meg.

Beépített wc tartályTeljesen más a helyzet a beépített WC tartályokkal, azaz fal mögé felszerelt rendszerekkel. Ezeknél mindenképpen a WC tartály javítás az egyszerűbb mód, mivel a tartályok minden esetben burkolat mögé vannak építve, így a csere felesleges bontási munkákkal járna.
Fontos tudni azonban, hogy ezeknek a beépített rendszereknek a szervizelése sok esetben speciális eszközöket és szaktudást igényel. Azért, hogy a szervizelést végző szakember ne csináljon a nagyobb kárt miközben megpróbálja megjavítani a hibás készüléket, mint a meglévő. Sok szerelő ezért nem is vállalja a WC tartály szerelés és javítást.
Mivel 10 éve ilyen tartályok szerelésével is foglalkozom, forduljon hozzám bizalommal akkor is, ha fal mögé épített vagy süllyesztett tartálya van.

A WC tartályoknál a leggyakoribb hibák okát a vízkövesedésre lehet visszavezetni.
Mivel ezekben a rendszerekben viszonylag szűk keresztmetszeten halad át relatíve sok víz, ezért az elzáró szerkezetek gumialkatrészei a folyamatos használat miatt megvetemednek, és ez okoz problémát.
Másik jellemző hiba, hogy az eszközök a már felszereléskor nem megfelelően lettek kalibrálva, így a benne lévő mozgó alkatrészek nem biztosítanak tökéletes zárást.

monoblokkos wcFontos megemlíteni az úgynevezett monoblokkos WC tartályokat. Ezek azok a tartályok, amik az általában kerámiából készült WC-vel egybeépítve kerülnek beszerelésre. Sajnos sok esetben a vásárlok nem veszik figyelembe, hogy ugyan esztétikailag igen szép termékek ezek, ugyanakkor mivel legtöbbször a ázsiai, illetve török gyártásúak, nincs hozzájuk alkatrész utánpótlás. Ezért aztán nem kompatibilisek a legtöbb európai gyártó termékével.
Így sajnos sok esetben egy egyszerű vízfolyás megszüntetéséhez nem csak a tartályt kell cserélni, hanem vele együtt a WC kagylót is.

Ha WC tartály szerelés, javítással kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, keressen bátran és legjobb tudásom szerint megpróbálok segíteni.

Kovács Tamás wc tartály szerelőKovács Dávid vízvezeték és vízkészülék szerelő vagyok.

Kifejezetten Wc tartályok szerelésére specializálódtam. Több mint 10 éves szakmai tapasztalat birtokában hoztam létre ezt a weboldalt, hogy segítséget nyújtsak a leggyakoribb wc tartályokkal kapcsolatos szakmai kérdésekben, illetve segítsem a megfelelő öblítőtartály kiválasztásában.
Tekintse meg oldalamat, amennyiben bármilyen a wc tartályokkal kapcsolatos kérdése van keressen bizalommal.

wc tartály csere, javítás és szerelő telefonszáma