wc tartály javítás,
csere, szerelés

Kovács Dávid

06/20-502-3711

Öblítő szelep

Abban az esetben lehet igazán hasznos szerelvény az öblítő szelep, amikor nincs elégséges hely a fürdőszobában wc tartály felszereléséhez.

A wc csészékhez többnyire öblítő tartály is tartozik, mely lehet falba szerelt, falra szerelt illetve monoblokkos (egybe épített) kivitelű is.

Igaz a wc tartályok nagy részének használatakor szabályozható az öblítési vízmennyiség azonban közel sem lehet olyan pontosan kontrollálni, mint egy öblítő szelep esetén.

A családi vízfogyasztás közel 30%-át adja a wc tartály öblítése során felhasznált víz.

A magasra szerelt, oldalán húzókarral ellátott wc tartályok öblítéskor a teljes vízmennyiséget (jellemzően 12l) felhasználják illetve a felhasználható hely méretét is csökkenti.

A wc tartályoknál jóval hely és víztakarékosabb megoldásnak számít a hálózati vízvezetékre csatlakoztatható öblítő szelep.

Számtalan kivitel, gyártmány létezik (Mofém, Grohe, Schell), működésben közel azonosak és 1-6 bar víznyomású rendszerbe lehet beszerelni ezeket.

  • A modernebb öblítő szelepek már automata módon zárják a vizet és kétféle módon képesek üzemelni.
  • A régiebbi kivitelek a kezelőgomb segítségével, azaz kézi működtetés során öblítettek. Ennek előnye a könnyű szabályozhatóság volt.

Az öblítő víz mennyisége körülbelül 6-9 liter és az átfolyó víz mennyisége általában 1,3 liter / mp.

Manapság fő szempont lett a víztakarékosság így az öblítő szelepek is átalakultak, előtérbe kerültek a kétfunkciós szelepek, melyek öblítés során 3 illetve 6 liter vizet használnak fel.

Kovács Tamás wc tartály szerelőKovács Dávid vízvezeték és vízkészülék szerelő vagyok.

Kifejezetten Wc tartályok szerelésére specializálódtam. Több mint 10 éves szakmai tapasztalat birtokában hoztam létre ezt a weboldalt, hogy segítséget nyújtsak a leggyakoribb wc tartályokkal kapcsolatos szakmai kérdésekben, illetve segítsem a megfelelő öblítőtartály kiválasztásában.
Tekintse meg oldalamat, amennyiben bármilyen a wc tartályokkal kapcsolatos kérdése van keressen bizalommal.

wc tartály csere, javítás és szerelő telefonszáma